Blogger Mobil Şablon Ayarları

Blogger Mobil Şablon Ayarları
Blogger Mobil Şablon Ayarları

Blogger kullanıcıları gelen trafiklerini kontrol ederse siteyi ziyaret eden bir çok kullanıcının mobil platformlar aracılığı ile bloglarını görüntülediğini fark edeceklerdir. Bloglarınız ile mobil ziyaretçileriniz arasında ki etkileşimi Google Analytics ana sayfasının sol menüsünde bulunan Kitle başlığının altında ki Mobil alt başlığından inceleyebilirsiniz. Gelen ziyaretçi sayınızı ve ziyaretçilerin hangi araçları kullandığını görme imkanınız mümkün.

Blogger Mobil Şablon Ayarları

Ekranlarda ki daralma kimi site formlarında kötü görünmeye açabiliyordu. Bu sebeple uzunca bir süredir mobiller için farklı tasarımlar düzenlemeye başladır. Bunun en bilindik örneği Facebooktur. Bilgisayarlar ve mobil araçlar üzerinden açıldığında farklı site görünümleri sizi karşılar. Böylece siteden mobil kullanıcılar maksimum düzeyde faydalanabilir.

Blogger kullananlar içinde mobil ayarlamalar aktif durumdadır. Blogger ana menüsünde şablonlar kısmına girdiğinizde mobil kısmını görebilirsiniz.

Blogger Mobil Şablon Ayarları
Blogger Mobil Şablon Ayarları

Mobil resminin altında bulunan dişliye tıkladığınızda bir ayarlar menüsü sizi bekliyor olacak. Ayarlar menüsünde farklılık oluşturabileceğiniz 2 ayarlama mevcut. İlki mobil şablon kullanıp kullanmamama kararınız üzerine. Hayır seçeneğini seçerseniz siteniz mobil cihazlarda da bilgisayarda görünen şekli ile sunulur. Bu durumun pek hoş olmadığını söyleyebilirim. Mobil platformlarda orijinal sitelerden faydalanmak neredeyse imkansız gibidir. Bu sebeple bu seçeneği tercih etmememenizi öneririm.

Blogger Mobil Şablon Ayarları
Blogger Mobil Şablon Ayarları

Evet seçeneğinde ise tema seçme şansınız mevcuttur. Mobil şablon seçin ayağı hali hazırda varsayılan olarak ayarlanmış durumdadır.  Sitenizin durumuna göre mobil şablon seçebilirsiniz. Şimdilik kısıtlı sayıda şablon sunulmuş fakat zamanla sayısının artacağına şüpheniz olmasın. Mobil şablon seçimlerinizle daha kullanışlı bir blog oluşturabilirsiniz, faydalı olması dileği ile.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger