Facebook EdgeRank Nedir ? Etkileri Nelerdir

Facebook EdgeRank Nedir ?
Facebook EdgeRank Nedir ? 

Blog kullanıcılarının kullandığı stratejilerden bir tanesi farklı paylaşım ağları kullanarak bloglarınıza ziyaretçi elde etmektir. Kullanılan ağlar arasında ise en bilindik olanı kuşkusuz sosyal medya siteleri. Ülkemizde Sosyal medya denince akıllara ilk gelen ise FaceBook oluyor. Arkadaşlarınızı bulun gibi bir slogan ile internet camiasında yerini alan Facebook zamanla satış pazarlama , kendi sitelerine ziyaretçi çekme ve yeni takip mekanizma ağları kurma ile webmasterların gözdesi haline geldi. İşin kötü yanı hala öyle sanılıyor olması. Daha önceki yazımda sizlere neden Bloglarınız için ağırlıklı olarak kullanmanız gereken platformun Facebook olmadığını, tercih etmeniz gereken sosyal medya platformunun Google + olduğunu açıklamaya çalışmıştım. Okumak isterseniz buyurun :

Gelen bir çok soru üzerine yayımlarım da geçen bir etkiyi daha detaylı olarak açıklama gereği duydum. Nitekim insanlar mail atıp Facebook sayfalarının bozulup bozulmadığını soruyorlar. Paylaşımların tamamı kullanıcılara ulaşmıyor ise Facebook sayfanız bozulmuş olamaz merak etmeyin :) Tam olarak neyden bahsettiğimizi yakalayamamış olanlar için canlı kanlı bir örnek sunayım.

Bu benim farklı bir alanda çalışma yapmak için açtığım Facebook sayfası : http://www.facebook.com/youshouldstopwatchingtv

Facebook EdgeRank Nedir ?
Facebook EdgeRank Nedir ? 

Gördüğünüz gibi sayfayı beğenen kişi sayısı 2.611 adet. Hakkında konuşan ise 1.035 kişi kadar. Şimdi paylaşım örneklerini gösterelim.

Facebook EdgeRank Nedir ?
Facebook EdgeRank Nedir ? 

İstatistik veri alanında kırmızı çerçeve ile işaretlediğim alan, yayınları kaç kişinin gördüğünü gösteriyor. Gördüğünüz gibi sayı bir hayli düşük. Beğenen kişi sayısına göre belli bir oran zinciri var. Paylaşılanlar Sayfaya beğenen her kişiye gönderilmiyor. Eğer gönderilsin istiyorsanız Gönderiyi Öne Çıkar özelliğini kullanarak ödeme yapmanız gerekiyor.

Özetle Facebook EdgeRank bir sayfa paylaşımının kaç kişiye gönderileceğini ayrıca gönderilecek kişi sayısına göre bu kişilerin hangileri olacağını belirleyen özel bir Facebook algoritmasıdır. Blog sahibi olarak Facebook platformunda yaptığınız paylaşımların takipçilerinize ulaşıp ulaşmayacağını , ulaşacaksa hangilerine ulaşacağını belirler. Facebook sayfam bozuk takipçilerime gönderiler iletilmiyor demenizin temel nedeni özetle budur.

Facebook EdgeRank Yazı Dizisi :
  1. Facebook EdgeRank Nedir ? Etkileri Nelerdir >>
  2. Facebook EdgeRank Belirleyici Unsurlar >>
  3. Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - I >>
  4. Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - II >>



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger