Google AdSense Puan Kartı Nedir ?

Google Adsense Puan Kartı Nedir ?
Google Adsense Puan Kartı Nedir ?

Google AdSense kısa süre önce onuncu yıl kutlamalarına başlamıştı, bu sebeple beklenmedik bir şekilde yeni bir uygulamaya da imza attılar. Google AdSense ekranına girdiğinizde artık ufak bir Puan Kartı ile karşılaşıyorsunuz. Peki nedir bu Google AdSense Puan Kartı ?

Google Adsense Puan Kartı, AdSense kullanıcılarının sitelerinde reklamcılık kodlarını ne kadar etkili kullanıp kullanmadığını algılamaya yardımcı olan mini bir analiz raporlamasıdır. Google Adsense Puan Kartı özellikle diğer yayıncıların verileri ile sizin verilerinizi kıyaslayarak belli bir performans raporunu sizler için sunar.

Google AdSense Puan Kartı Nedir ?
Google AdSense Puan Kartı Nedir ? 

Puan kartında başlıklar ve alt başlıklar göreceksinizdir , Üst başlıklar Gelir optimizasyonu , Site sağlığı , Google + alt başlıklar olarak , önerilen reklam biçimleri , metin ve resim reklamlar , tarayıcı hataları , sayfa huzu performansı ve +1 düğmesi eki ekranda sunulacak.

Puan kartında yeşil işaret görüyorsanuz bu sağlıklı çalışan bir uygulamanun habercisidir. Durumun gayet iyi olduğunu belirtir. Sarı ışık ise durumun geliştirilebilir olduğunu ifade eder. Kırmızı ise bu alanda gayet başarısız olduğunuzun haberisidir. Yukarıda bana ait olan raporlamayı görebilirsiniz. Site hızım kırmızı. Bunu daha önce de sizle paylaşmıştım, hız bakımından oldukça zayıf bir durumdayım.


Google Adsense Puan Kartı Resmi İşaret Tanımlaması
Google AdSense Puan Kartı Nedir ?
Google AdSense Puan Kartı Nedir ? 

Puanlamalar gün gün hesaplanır , yaptığınız çalışmaların etkisini ise bir günde görme imkanınız yok belli bir süre geçmesini beklemelisiniz. Yaptığınız değişiklerin size ne şekil bir dönüş yaptığını ise oklar ile görebilirsiniz. Örnek olarak yukarıda kendi hesabımın istatistiğini size sunmuştum. Gelir optimizasyonu şıkkının yanında ufak bir kırmızı okun aşağıyı gösterdiğini göreceksiniz. Bunun anlamı son çalışmalarımın bana zarar verecek şekilde geliştiği ve gelirlerim de belli bir düşüş sağladığıdır.

Google Adsense Puan Kartı gelecek günlerde daha fazla özelliği ile karşımızda olacak fakat gözden kaçmaması gereken önemli bir nokta var Google Plus + göstergesi. Artık Google açıkça Google Plus'ın etkisini kullanıcılarına duyuruyor. Bloglarınızda kullanmıyorsanız acilen bu alışkanlıktan vazgeçin derim.



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger