Google'da Sıralama Düşmenize Neden Olacak Etkenler

Google'da Sıralama Düşmenize Neden Olacak Etkenler
Google'da Sıralama Düşmenize Neden Olacak Etkenler

Blog kullanıcılarından son aldığım mailler sürekli arama motorlarından gelen trafiklrde yaşanan düşme üzerine, bende bu konu ile ilgili olarak bir yazı hazırlamak istedim. Öncelikle belirtmeliyim ki bu günlerde şikayet edilmesinin temel nedeni birazdan bahsedeceğim algoritma güncellemesi ve gezi parkı eylemleri olabilir. Kısa süre önce bir güncelleme yaşandı ve bunu size Facebook , Twitter , Google Plus üyeliklerim üzerinden duyurdum bu sebeple güncellemede sıra kaybetmiş olabilirsiniz. Gezi parkı eylemleri sayesinde ülke gündemi pek sıradan bir halde değil. İnsanlar şu an itibari ile internette yaşananları takip ettikleri için bloglar ile pek ilgilenemiyor olabilirler. Atılan maillerde bahsedilen ziyaretçi düşüşün temel nedenlerinin bunlar olduğunu düşünüyorum. Gelelim arama motorlarında sizlere sıra kaybettiren diğer etkenlere.

  • Google Algoritma Güncellemesi : Google arama motoru, arama yapanlara en iyi sonuçları sunabilmek için yeni değer yargıları ile güncellenir ve Güncellemeler Google'ın resmi hesabında duyurulur. Bu durum sıralamada belli bir değişim yaşanmasına yol açar. Örnek vermek gerekirse son güncellemeler de sosyal medya ön plana çıkarıldığı duyuruldu.  Bir site sosyal medya siteleri üzerinden ne kadar çok paylaşılıyorsa o kadar kalitelidir düşüncesi akıllarda yer etti. Daha detaylı bilgi almak isterseniz algoritma değişim konusunu okuyabilirsiniz. 
  • Backlin Kaybı : Backlin edinmek arama motorlarında üst sıralara tırmanmanıza yardımcı olan bir etkendir fakat kaybı söz konusu olduğunda çok daha güçlü bir etki yaratır. Sahip olduğunuz backlinkleri kaybederseniz bu siteniz için iyi sonuçlar doğurmaz. Backlink konusunda en sık yapılan yanlış her yere yorum bırakarak backlink kazanmaya çalışmaktır. Bu size farkında olmadan müthiş bir zarar verebilir.
  • Tema Değişikliği : Oldukça sıkıntılı bir süreçtir. Temanızın değişmesi arama motoru botlarının sitenizi her zamankinden farklı olarak görmesine neden olur. Haliyle bir tuhaflık olduğunu düşünerek botlar indexlenmeniz düşmesinden sıralamada arka taraflar itmesine kadar bir takım zincirleme reaksiyon başlatır. Tema değiştirmek pek tercih etmemeniz gereken bir strateji.
  • Başlık - Etiket Değiştirmek : Başlıklar ve etiketler özel kodlar içerisinde yer alan temel değerlerdir. Örnek vermek gerekirse <h1> Yazı Başlığı </h1> yazı başlığı '' H '' kodu içerisinde yer alır bir bot siteye girdiğinde h kodları arası yazılar önem verir. Siz başlığınızı değiştirdiğinizde h kodları arasında ki yazıyı değiştirdiniz demektir, buda hoş bir durum değildir. Yayınlarınızın başlığını ve etiketini aylar sonra değiştirmeyin. 
Yukarıda kısaca açıklamaya çalıştığım dört etken sitenizin arama motoru sıralamasında yerinin değişmesine neden olabilir. Bunun haricinde rakiplerinizin sizden daha iyi ve sağlıklı sonuçlar veren SEO yatırımlarına odaklanması da sizi yerinizden edebilecek genel bir sıkıntıdır.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger