Blogger Otomatik Sayfa Yenileme Kodu

Blogger Otomatik Sayfa Yenileme Kodu
Blogger Otomatik Sayfa Yenileme Kodu 

Blogger Dersleri kuşağında benim pek haz etmediğim sıkça sorulan ve bazı durumlarda kullanılması faydalı olan Otomatik Sayfa Yenileme Kodunun Blogger içinde nasıl kullanabileceğinden bahsedeceğim.

Kodun kullanım amacı sayfa gösterim sayısını artırmak, bu şekilde hem sayfa gösterim sayısı artışı ile blogunuz daha kaliteli bir veri bilgi sunar hem de haliyle Alexa sıralamasında yükselir. Bu iki etken sizi seo yönünden bir adım öteye taşır. Fakat bilinenin aksine bu kodlar Google tarafından da pek sevilen, hoşlanılan kodlar değildir. Üstelik kullanıcıya verdiği rahatsızlıkta cabası. Bu gün itibari ile ana sayfalarında tüm haber siteleri bu kodu kullanır. Milliyet, Hürriyet gibi yüksek hitli haber sitelerinin ana sayfasında biraz zaman geçirirseniz sayfanın otomatik olarak yenilendiğini fark edersiniz.

Blogger Sayfa Yenileme Kodu


Bunu yapmalarının nedeni aldıkları reklamlar için gösterim başına anlaşmış olmaları, kullanıcılarının ekranlarını yenileyerek daha çok reklam gösteriyormuş istatistiği elde etmek ki bence hiçte etik bir durum değil. Onlar para kazanma hırsı ile hareket ettikleri için bu değerlerin umurlarında olduğunu sanmıyorum. Buda benim kişisel eleştirim olsun.

Gelelim Sayfa Yenileme Koduna

1 ) Blogger kumanda paneline gelip Şablon >> HTML'yi Düzenle sekmesiyle kodlarımızı açıyoruz. Widgetleri genişlet kutucuğunu işaretliyoruz.
 2 ) Ardından CTRL+F yardımı ile <head> kodunu bularak hemen  üzerine aşağıda ki sayfa yenileme kodunu ekliyoruz.

<meta HTTP-EQUIV='refresh' content='49;'/>

Sayfa Yenileme Kodu Üzerinde Yapılacak Değişiklikler

  • Kırmızı olarak yazılmış 49 değeri blogun kaç saniyede yenileneceğini belirler. İstediğiniz değerlik ile değiştirebilirsiniz. 
Kodlar içerisindeki sayısal değerin çok düşük olduğunu belirtmek isterim. Ben ziyaretçilerim blog içerisinde rahatsız olmadan rahat rahat hareket edebilmesi düşüncesindeyim. Gerçekten bu kodu kullanmaya ihtiyacınız var mı iyi değerlendirin. 

Blog sayfalarınızın sık gezilmesi artı bir Blogger seo değeridir fakat sayfanızda uzun süreler geçirilmesi de seo konusunda size yardımcı olur.Sitenizde uzun, okuması neredeyse yarım saati alan makaleleriniz yoksa bu kodu kullanmayın derim.

Bu kod ile sayfa gösterimlerinizi artırabilir fakat sayfada geçirilen ortalama süreyi kısaltmış olursunuz. 
Ayrıca çok kısa değerler kullanmanız Adsense reklamcılığından banlanmanıza neden olur. 



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger