Yandex indexlenme Stratejileri

Yandex indexlenme Stratejileri
Yandex indexlenme Stratejileri

Yandex Türkiye piyasasına girdiği günden beri reklamlar ve farklı programlara sponsor olarak internet kullanıcılarının dikkatini çekmeye çalışıyor. Piyasamızda olduğundan herkes haberdar olsa da arama pastasından çok küçük bir dilim aldığını söyleye biliriz. Google hala ülkemizde en yaygın kullanılan arama motoru. Bu sebeple Seo çalışmaları her zaman Google optimizasyonuna göre düzenlenir.

Google bir çok kriteri değerlendirip arama sıralamasını belirler. Bu sıralamayı etkileyen bir faktör ise sitenizin farklı arama motorlarında ki aktifliğidir. Google, Yandex , Bing , Yahoo gibi arama motorlarında ki durumunuzu inceler.  Farklı arama motorlarında sayfalarınızın yer alması ve bu arama motorları dan ziyaretçi elde etmeniz Google gözünde önemlidir.

Bu sebeple Yandex arama motoruna yatırım yaparak hem Yandexten bir nebze olsun ziyaretçi elde edebilir, hemde Google gözünde itibar kazanıp, Google arama sonuçlarında üst sıraları hedefleyebilirsiniz.

Yandex indexlenme Stratejileri
Arama sonuç örneklerinin üsteki hiç bir yatırım yapmamışken Aralık ayında ki   , alta ki ise yatırımlardan sonra ki hali. Bir ay içinde 24 indexten 503 indexe ulaşabilimişim. Gelelim Yandex için kullanabileceğimiz tekniklere.

Yandex Arama Motorunda İndexlenme Teknikleri 


  • Yandex Browser Kullanımı : Bildiğiniz gibi kısa süre önce Yandex browser piyasaya sürülmüştü , artık tamamen Türkçeleşti. Kullandığınız  browserlar ( Google  Chrome , Yandex Browser vs. ) ziyaret ettiğiniz tüm siteleri görür ve istatistiklerini üretici firmalarına sunar. Bu konu hakkında özel hayata müdahale davaları açılmış olsa da endişelenmenize gerek yok. Kimin nerede zaman geçirdiği ile ilgilenmiyorlar . Tek merak ettikleri ziyaret edilen sayfalar. Yandex Browser kullanarak sık sık kendi sitenizi açın ve  ( ctrl + d ) tuş kombinasyonunu kullanarak sayfalaranıza yer imi koyun. 
İpucu:  İnternet sayfalarında gezinirken CTRL + D tuşuna basmak, o sayfayı favorilere ekleme işine yarar.    
  • Vk.com Kullanımı : Türk erkekleri bu siteyi çok iyi bilir, belkide bilmiyorlardır da ben kötü niyetliyimdir :)  Vk.com Rusların kullandığı arkadaşlık sitesidir , bir nevi Rus insanının Facebook'u.  Yandex arama motorunun en güvenli bulduğu ve titizlikle incelediği sosyal paylaşım sitesi. VK sitesine üye olarak ( Facebook özelliklerinin aynısıdır, kullanmakta zorlanmayacaksınız ) profilinizde sitenizin bir iki linkini paylaşabilirsiniz. Bu sayede Yandex sizi kısa sürede fark eder. 
  • Yandex Üzerinden Sorgulama : Yandex sitesini ziyaret ederek arama çubuğuna kendi site adresinizi yazın, hiç bir sayfa bulunamadı uyarısı alabilirsiniz. Her gün bir kere sitenizi sorgulayın. Eğer sitenizin bir iki sayfası indexlendiyse sitenize tıklayarak girin. Yandex sorgulamayı ve site ziyaretini dikkate alacaktır. 
Yandex ve Ben : Bir aylık periyod içerisinde VK.Com sitesine 3 link bıraktım , her gün sitemi bir kere olsun Yandex arama motorundan sorguladım , Yandex Browser üzerinden günde bir kez sitemi ziyaret ettim ve 12 sayfamı ( ctrl + d ) kullanarak favorilere ekledim. Bir ay sonra tüm sayfalarım indexlendi. Yandexten bir günde en fazla 5 yada 6 ziyaretçi elde ediyorum. Yatırımlarımdan sonra Yandex benim sitemden ve aktifliğimden haberdar artık yeni sayfalarımı kısa sürede indexliyor. 

Umarım Yandex nasıl indexler ve neden yandex indexlenme alamıyorum sorularınıza cevap verebilmişimdir.  Blogger Seo çalışmalarınızda olumlu katkı yapması dileği ile 



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger