İlk Yarı Sonucu / Google + ( 2 ) - ( 0 ) Facebook

Google Plus vs Facebook
Google Plus vs Facebook 

Sosyal medyanın aktifliğinin git gide artırdığı günümüzde, firmalar arasında rekabette oldukça kızışmış durumda. Google ve Facebook, Google Plus sisteminin geliştirilmesi ile birlikte tam anlamı ile kullanıcı edinme ve var olan kullanıcılarını elde tutma savaşı içerisindeler. Peki site/blog tanıtımı yada dijital ortamdan satış için sosyal medyayı kullanan kullanıcılar için bu iki sosyal paylaşım sitesini ele alacak olursak değerlendirmemiz ne şekilde olacak ?  Hangi sosyal paylaşım sitesine ağırlık vererek çalışma yürütmeliyiz? Bu sorunun cevabı Blog sahipleri için kesinlikle Google + olacaktır.

Kendimce size bu iki sistemin avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedeceğim. Bu karşılaştırmayı bir futbol maçına benzettim ve maçın sonucu Google Plus ( 4 )  -   ( 1  ) Facebook

Google Plus  vs  Facebook 

1 ) Google Plus vs Facebook Üye Başına Gösterim : 

Site sahipleri, dijital satış ile ilgilenenler yada buna benzer şekilde sosyal paylaşım sitelerini kullananların amacı takipçilerine yeni konularını, kampanyalarını veya duyurularını sunmaktır. Bu bakımdan ele alındığında üye başlarını gösterim sayısı önem kazanır.

Facebook : Paylaşımların belli bir kısmını üyelere sunar. Sosyal medya sayfalarınız, Facebook sisteminin belirlediği ve sürekli düşürdüğü paylaşım gösterim oranlarına sahiptir. Eğer 100 kişilik bir sayfanız varsa Facebook  paylaşımlarınızı yaklaşık  20 kişiye gösterir. Tüm takipçileriniz paylaşımlarını görsün istiyorsanız belli bir meblağa ödemeniz gerekmektedir. Hemen size bir örneğini sunmak istiyorum.

You Should Stop Watching Tw : Bana ait olan bir Facebook sayfası görüldüğü gibi 1519 kişi beğenmiş durumda.

Google Plus vs Facebook
Google Plus vs Facebook

Burada da 22 saat önce yaptığım bir paylaşımın etkisini görebilirsiniz. 22 kişi beğenmiş ve 2 kişi paylaşmış. Şimdi gönderinin istatistiklerine bakacak olursanız gören kişi sayısı 219.  1500 kişiden sadece 219 tanesine ulaşabilmişim ayrıca bu arada paylaşım yapan kişilerin görüntülemeleri de var. Resmi paylaşanların arkadaşlarının sadece bir bölümü bu etkinliği görebilir.

Google Plus vs Facebook
Google Plus vs Facebook

Facebook  takipçileriniz ile paylaştığınız içeriği sadece belirli sayıda kullanıcıya gösterilir,  tüm takipçileriniz gönderiyi göremez . ayrıca takipçilerinizin, sayfanın gönderilerini paylaşması durumunda paylaşımlar belli sayıda arkadaşlarına gösterilir... 

Google Plus sisteminde ise böyle bir sorun mevcut değildir. Her paylaşımınız tüm takipçilerinize gösterilir. Takipçilerin tamamı linkleri görür ayrıca eğer sizin içeriğinizi paylaşırlar ise tüm çevrelerinde olanlar bu içeriğe ulaşabilir.

Google Plus 1 - Facebook 0

2 ) Ücretsiz Tanıtım Sunulması : 

Google Plus sizin kim olduğunuzu ve hangi konular ile ilgili oluğunuzu anlayabilecek bir algoritma yapısına sahiptir.  Bu sebeple ilginizi çekebilecek sayfalar yada kullanıcılar ile bağlantı kurabilmeniz için tavsiye bağlantılar sunar.

Google Plus vs Facebook
Google Plus vs Facebook

Ben Blogger ve Google üzerine yapılmış yayınlar ile ilgiliyim ve buna benzer kullanıcıları takip ettiğim için sistem bana bu konu ile ilgili diğer kişileri arkadaş olarak ekleyip eklemek istemeyeceği mi soruyor.  Ek olarak ilginizi çekebilir bölümü var . Burada da  Google , Google Analytics ve David Beckham sayfaları sunulmuş.  Futbolla hiç ilgili değilim fakat futbolla ilgili bir topluluk daveti almışım , bunu algılayan Google futbolla ilgili olabileceğimi düşünmüş.

İşte bu noktada site sahiplerinin işine yarayacak diğer önemli bir özellik devreye giriyor. Google üzerinden bir sayfanız varsa bu diğer kullanıcıların ilgisine sunulur. Yemek tarifleri yada moda üzerine yayın yapan bir blogunuz var ve bunlarla ilgili bir sayfa açtınız. Google Plus , bu konular ile ilgili paylaşım yapmış ,yazı okumuş kişilere sayfanızı sunar. Böylece sayfalarınız hiç ulaşamadığınız insanlar tarafından fark edilir ve paylaşımlarınıza tıkladıklarında siteniz yeni ziyaretçiler elde etmiş olur. Bahsi geçen kişiler konunuz ile alakalı oluğu için sizi her zaman ziyaret edecek kaliteli site / blog takipçileridir. Google Plus 2 - Facebook 0

Google Plus vs Facebook
Google Plus vs Facebook

Bu iki özellik sayesinde sitelerinize/bloglarınıza veya dijital satış yaptığınız platformlara daha fazla ziyaretçi çekebilir ayrıca takip eden her kullanıcıya ulaşacak yayınlar paylaşabilirsiniz.

Burada bir noktayı özelikle vurgulamak istiyorum. Facebook kullanmayalım gibi bir yaklaşım içerisinde olmayın, sitenizin linklerinin farklı sosyal paylaşım sitelerinde yer alması size hem seo yönünden olumlu katkı yapacak hemde farklı ziyaretçi kitlesine hitap etmenize olanak verecektir. Fakat ağırlıklı olarak önem vermeniz gereken sosyal paylaşım sitesi kuşkusuz Google + . İlk Yarı Sonucu : Google Plus 2 - Facebook 0


İkinci Yarı İçin Buradan Buyurun >> 




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger