İkinci Yarı Sonucu / Google + ( 4 ) - ( 1 ) Facebook

Google vs Facebook
Google vs Facebook 

Sosyal medya üzerine yatırım yapan şirketlerin savaşından sizlere sıkça bahsetmeye çalışıyorum. Facebook'un Bing ile ortak yatırımlara girmesi Google firmasının Google + üzerine daha fazla çalışmaya itti. Bu durumda Google ve Facebook arasında kıran kırana bir kullanıcı elde etme ve kullanıcıları elde tutma savaşı başlamıştır. Bu savaş meydanında biz site sahipleri ve sosyal medya üzerinden satış yada tanıtım yapma mücadelesi verenler olarak nasıl bir tavır sergilemeliyiz?  Size bu maçın Google Plus'ın 2 -0 üstünlüğü ile biten ilk yarısını daha önce ki yazımda anlatmaya çalışmıştım. Google + vs Facebook İlk Yarı > >  Şimdi maçın ikinci evresini ele alalım.

Google Plus  vs  Facebook 

3 ) Kullanıcı Sayısı : 

Facebook sosyal paylaşım sitesi tartışmasız Türk kullanıcısının en çok kullandığı sistem bu sebeple Google + üzerinden takipçi etmesi biraz daha zormuş gibi düşünülüyor. Gözden kaçan önemli bir nokta var. Blogcuların bir çoğu farklı blogları takip eden kişilerdir ayrıca site sahipleri farklı platformlara link bırakabilmek adına Google Plus sistemi içerisinde yer alıyor. Bu noktada Facebook üye sayısı ile öne çıkmış gibi dursa da Google + kaliteli kullanıcı sayısı ile durumu dengeliyor. Bir site sahibi için takipçi oluşturabilecek olan kişiler hali hazırda Google + üyesi. Blogspot üyesi olan herkes zaten otomatik olarak bu sistemin bir parçası konumunda.  Burada iki sitede benden artı bir puan alıyor.

Google Plus 3 - 1 Facebook 

4 ) Seo Etksi 

Sosyal medya kullanımın takipçi elde etmek harici seo üzerindeki olumlu etkisini size farklı yazılarda açıklamaya çalıştım ( Seo ve Sosyal Medya >> ) fakat bu konuda da Google+ sistemini ayrıca incelemiştim. ( Seo ve Google Plus >>  ) . Google Plus sıradan bir sosyal paylaşım sitesi değildir. İnternet dünyasında yapılan aramaların yarısını elinde bulunduran bir şirkete aittir.  Seo etkisini daha önce açıklamaya çalıştım fakat tekrar etmekte bir sıkıntı görmüyorum.

Google kısa süre önce bir açıklama yayınladı : Google Plus sistemi ile kullanıcıların sosyal medyada sitelere verdiği değeri daha kolay anlamaya çalışıyoruz vs vs vs. Bu Google Plus kullanırsanız size ayrıcalıklı muamele yaparız demenin kibarcasıdır. Daha net bir ifade ile siz beni tercih ederseniz bende sizi tercih ederim demek.

Google vs Facebook
Google vs Facebook 

Her sosyal paylaşım sitesinde linklerinizin bulunması size katkı sağlayacaktır fakat bu konuda da Google +  üzerinden yapılan paylaşımlar, Google gözünde Facebook paylaşımlarından daha değerli olacaktır.

Burada bir noktayı özelikle vurgulamak istiyorum. Facebook kullanmayalım gibi bir yaklaşım içerisinde olmayın, sitenizin linklerinin farklı sosyal paylaşım sitelerinde yer alması size hem seo yönünden olumlu katkı yapacak hemde farklı ziyaretçi kitlesine hitap etmenize olanak verecektir. Fakat ağırlıklı olarak önem vermeniz gereken sosyal paylaşım sitesi kuşkusuz Google + . 

Maç Sonucu Google Plus ( 4 ) - Facebook ( 1 ) 




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger