Kemik Ziyaretçileri Artırma Yöntemleri - I

Kemik Ziyaretçileri Artırma Yöntemleri
Kemik Ziyaretçileri Artırma Yöntemleri

Blog sahibi olanlar için en büyük başarı kriteri, blogu sürekli ziyaret eden kemik ziyaretçi kitlesinin tüm ziyaretçiye olan oranıdır.  Blogunuzun kemik/sadık ziyaretçilerini sadece takipçiler ile sınırlı olduğunu düşünmeyin. Kemik ziyaretçiler içerinde sosyal medya hesaplarınızın paylaşımları üzerinden sizlere ulaşanlar ve Blogger takip mekanizması olan Google Friend Connect aracılığı ile yeniliklerden haber olanlar olduğu gibi sitenizi bookmark ( Sık Kullanılanlar )  eklemiş olanlar ve doğrudan browser çubuğunuza adresinizi yazanlarda dahil olmalı.

Kemik ziyaretçilerin ne denli önemli olduğunu, gerek SEO değerine olumlu etkisini, gerek elde edilecek geliri ve ziyaretçi sayısını nasıl artırabileceğini sizlere açıklamaya çalışmıştım.  Sabit Ziyaretçi / Kemik Ziyaretçi / Takipçiler >>  Google sisteminin kemik ziyaretçilere Returning Visitors adı ile özel bir alan ayırdığını tekrar belirtmek isterim. Şimdi ise sizlere  kemik ziyaretçi edinebilmek için uygulayabileceğimiz stratejilerden bahsetmek istiyorum.

  • Domain Seçimi : Blogunuz için ister yönlendirme yapın, isterseniz Blogspot uzantılı alan adınızı kullanarak yayın yapmaya devam edin öncelikle içeriğiniz ile alakalı, akılda kalıcı domainler tercih etmeye çabalayın. Google gözünde en değerli ziyaretçi site adresinizi browser çubuğuna yazarak sitenizi ziyaret edenlerdir. Bu etken SEO puanına ciddi anlamda etki eder. Ayrıca sizlere kemik ziyaretçi sağlayacak önemli bir faktördür. 
  • Etkin Sosyal Medya Kullanımı : Son günlerde ardı ardına gelen yeni tipte sosyal paylaşım siteleri internet kullanıcılarının davranışlarını değiştirecek düzeyde. Bu sebeple siteniz ile alakalı olabilecek sosyal paylaşım sitelerinde, muhakkak bulunmaya özen gösterin. Örnek vermek gerekir ise fotoğraflarınızın ve resimlerinizin etkin olduğu bir bloga sahipseniz öncelikli olarak kullanmanız gereken sosyal medya platformu, Pinterest ve Flickr olmalıdır. Blogunuz ile alakalı olabilecek,  resim ve fotoğraf inceleyen kişiler,  yoğunluklu olarak bu sosyal paylaşım platformlarını kullanıyor. Kitlenizi belirleyerek ne türde yatırımlarda bulunacağınızı tasarlayın. 
  • Sorunlara Çözüm Üretin : Mümkün olduğunca yayın yaptığınız konu üzerine insanlara yardımcı olmaya çalışın. Bu sayede sitenizi ziyaret edip yardım alanlar benzer konularda sıkıntı yaşadıklarında alanında uzman kendisine yardımcı olacak birinin site sahibi olduğunu bilsinler. Alanız da otorite haline gelmek kullanıcıların sizi sürekli takip altında tutmasına yardımcı olacaktır. 
Örneklendirerek elimden geldiğince anlattığım bu üç faktör sizin kemik ziyaretçilerinizi artırıp , kaliteli SEO puanına sahip olmanıza , daha çok ziyaretçi elde etmenize ve blogunuz üzerinden elde edeceğiniz kazancı arttırmanıza yardımcı olacaktır. 

Gelen tepkiler üzerine konuları biraz daha kısa tutmaya özen gösteriyorum bu sebeple Kemik Ziyaretçileri Artırma Yöntemleri konusunu üç parçaya ayırdım. Serinin devamı için buradan buyurun : Kemik Ziyaretçileri Artırma Yöntemleri - II >> 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger