Her Yere Link Bırakan Blogcu Tipi ve SEO

Linkler ve SEO
Doğru Bilinen Yanlışlar - Link Ekleme Hastalığı 

Blogger ile ilgilenmeye başladığımdan beri her yerde karşıma çıkan bir blogcu tipi var. Her yere linkini bırakarak backlink elde etmeye çalışan ve linkleri ile ziyaretçi sayısını artırmaya çalışan blogcu tipi. Bu fikri nereden nasıl edindiğini bilemiyorum fakat bu gün sizlere lüzumlu lüzumsuz her yere link eklemenin olumsuz yanlarından bahsetmek istiyorum. Yukarıda gördüğünüz gibi bu blogcu tipini bir mağara adamına benzettim çünkü alakasız yada alakalı sayfalara gereksizce link bırakma yöntemi çok eskilerde kalan ve size hiç bir yarar getirmeyen aksine ciddi anlamda zarar getirecek bir yöntemdir.

Sanırım bu tür hataların yapılmasının nedeni insanların kendini Google'dan çok çok zeki görmesi yada Google sistemini gerizekalı olarak algılaması. Bu sebeple size özellikle Google ve diğer arama motorlarının çalışma prensibi ile açıklamaya çalışacağım.

1 ) Fazlaca Linkin Aynı İP'den Eklenmesi : Yeni açılmış bir blog sahibisiniz, backlink ve ziyaretçi elde etmek için çeşitli platformlara link ekleyebilirsiniz en bilindik örnekleri , blog yorumları , sözlükler, forum tanıtım sayfaları vs. Ziyaretçi sayınız 10 fakat 250 yerde linkiniz var. Üstelik fazla sayıda linki ekleyen ip aynı ip. Google ve arama motoru botları bunları fark etmeyecek kadar gelişmemiş değildir.

2 ) Link Silinmesi : Arama motoru botlarının en sevmediği linkler sonradan silinen linklerdir. Siz sitenizi duyurmak için alakalı alakasız link attığınızda yada blog yorumlarında bulunduğunuzda site linkiniz o sayfa için indexlenecektir. Fakat zamanla blog sahibi sizin gereksiz yere yorum yaptığınızı düşünerek yorumlarınızda bulunan gereksiz linkleri silecektir. Google botları kısa süre ardından silinen linklerin bir şekilde rahatsız edici olarak eklendiğini algılayabilecek kapasiteye sahiptir.

3 ) Hemen Çıkış ve Sitede Geçirilen Ortalama Süre : Bu iki değer Google ve diğer arama motoru sitelerinin takip ettiği ve SEO puanınızı belirleyen etkenlerdir. Alakasız yerlere link atmanız sonucu kullanıcı sitenizi ziyaret edecek, sayfalar arasında dolaşmadan ve fazlaca vakit harcamadan sitenizi terk edecektir buda  size olumsuz bir SEO puanı olarak geri dönüş sağlayacaktır.

Bu sebeple backlink elde etmek ve ziyaretçi trafiği sağlamak için kullanıcıları rahatsız edecek şekilde sonradan silincek linkler bırakmayın. Linkerinizin aynı ip'den bırakıldığının tespit edileceğini bilerek aşırı şekilde forum tanıtımı , sözlük tanıtımı gibi çalışmalar yürütmeyin. Sitenizin içeriği ile alakasız kişilerin tıklaması için link gönderme işlemleri yapmayın. Aksi davranışlar uzun vadede size yarar sağlamak yerine zarar verecektir.



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger