Yandex Etkisi Artiyor ! - Treni Kaçırmayın

Yandex Etkisi Artıyor
Yandex Etkisi Artıyor 

SEO konusunda yazılan tüm içerikler Google Arama Motoru optimasyonunu dikkate alır. Fakat son günlerde bu adet yavaş yavaş değişiyor. Arama motoru pastasından pay almak isteyen Yandex, Türkiye piyasasına giriş yaptığını duyurması ardından çok süre geçmese de bir çok yatırımla varlığını hissettirdi.  Yandex bu işte bir kısa mesafe koşusundan çok uzun mesafede dayanıklılığa ve güce dayanan maraton yarışına benzer şekilde ilerliyor. Bir çok reklam ve promosyon ardından ise yavaş yavaş karşılığını almaya başlamış gibi görünüyor. Fark ettiniz mi bilmem çoğu dizide kahramanımız arama yaparken Yandex kullanıyor. Son olarak Lamborghini Gallardo LP560-4 kampanyası ile iyiden iyiye kullanıcı edinmişe benziyor.

Bunca reklam ve tarayıcı ardından Yandex arama hacminden bir bölümünü Google'dan almışa benziyor. Blogger üzerine yayın yapan sitemde bile durum buysa Google ciddi anlamda kan kaybediyor demektir.

Yandex Etkisi Artıyor
Yandex Etkisi Artıyor 

Belli bir zaman dilimini seçerek Blogum üzerinden örnek vermek istiyorum. Son haftalarda Google arama motorundan 10.213 kişi blogumu ziyaret etmişken Yandex arama üzerinden 814 kişi elde edebilmiş. Arama motorundan siteme giriş yapan toplam kitlenin yüzde 8 i  Yandex üzerinden geliyor. Altı ay öncesinde ise bu oranın yüzde bir olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca blogumun yayın konusu Blogger, yani bir Google servisi buna rağmen %8 ziyaretçi sağlaması çok ilginç. Daha farklı içeriği olan bloglar ve siteler doğru yatırımlar ile daha ciddi sayıda ziyaretçi elde edecektir. Bu fırsatı kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Yandex etkisinden bahsettikten sonra şunu belirtmeden geçemeyeceğim bir çok site sahibi Yandex'i önemsemiyor. Çoğunluğu Yandex üzerinden index edinmemiş bile. Bu durumu lehinize çevirebilirsiniz. Google aramalarında üst sıralarda yer edinemediğiniz için trafiğinizin düşük olduğunu düşünüyorsanız durumu Yandex üzerinden terse çevirip hiç ulaşamadığınız kitleye hitap edebilirsiniz. Özellikle anahtar kelimeleriniz için Yandex'de ciddi çalışmalar yapılmadıysa az emekle üst sıraları hedefleyebilirsiniz. İlerleyen dönemde Türkiye piyasasında Yandex'in daha fazla söz sahibi olacağını düşünüyorum. Kısacası treni kaçırmayın ..

Yandex için yapabileceğiniz bir takım seo çalışmalarını daha önce sizler ile paylaşmıştım :

Yandex Türkiye - İnfoGrafik 

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger