Niche Blog İçin Doğru Anahtar Kelime Bulmak

Niche Blog Anahtar Kelime Bulmak
Niche Blog Anahtar Kelime Bulmak

Az emekle çok para kazanmak isteyen her blogcunun incelemeye başladığı konu Nich blog kavramıdır. Daha önce size bu tarz bir mikro blog açmanın temelleri hakkında bilgi vermeye çalışmıştım : Nieche Blog Rehberi >>.  Çok fazla soru gelen  konu hakkında gerekli anahtar kelimeyi nasıl bulabileceğinizden bahsedeceğim.

Nieche blogların mantığından tekrar bahsetmek gerekirse : '' Niche Blogculuk : arama hacmi yüksek ve ilgili reklamları değerli ve arama rekabeti az olan bir anahtar kelime bulup, yüksek seviyede SEO becerimiz ile bu anahtar kelime üzerine mikro bir blog kurarak aramalarda en üst sıralara tırmanıp az emekle çok para kazanmak '' Burada bize kazandıracak olan yüksek seviyede SEO beceriniz ve anahtar kelime bulma beceriniz olacaktır.

Konuya değinmeden önce kişisel bir tavsiyede bulunmak istiyorum, eğer Niche blogculuk işini Türkçe kelimeler ile yapacaksanız hiç bulaşmayın derim. Niche blogculuk ile en yüksek geliri yabancı diller ile kazanabilirsiniz ve  diller arasında hiç kuşkusuz  İngilizce ilk tercihiniz olmalı.  Gelecek olası soruları cevaplayayım.

- Türkçe Niche Blog olur mu ?
- Evet.

- Türkçe Niche Blog ile kazanabilir miyim ?
- İngilizce olanla aynı hite sahip bir Türkçe Niche Blog anca 1 / 10 oranında kazanç sağlar.

Niche blog için ilk önce anahtar kelimemizi bulmamız gerekiyor. Anahtar kelime bulmanın bir çok farklı yöntemi var  fakat bu yöntemlerin hiç birine güvenmenizi tavsiye ederim. Binlerce kişi bu yöntemler ile bu aramaları yapıyor ve bu sebeple rekabet olmayan kelime bir ay içerisinde rekabet içerisinde yer alıyor. ( Örnek : Ebay da en çok arananlara odaklanmak , Giddigidiyor takip sistemi , sosyal medya araştırmaları ) Bu sebeple kendi yönteminizi geliştirmeniz gerekiyor. Düşünmek sanırım en etkili strateji, insanlar Google'da üzerine yatırım yapılmamış hangi kelimeyi çok fazla arıyor?  işte bu sorunun cevabını bulmanız gerekli. Arama hacmi yüksek ve arama motorunda rekabeti düşük. Bu şekil çalışarak onlarca kelime çıkartabilirsiniz. Sonrada bu kelimelerin ne durumda olduğunu test etmemiz gerekiyor. Bu testi ise Google servisinin sunduğu Adwords ile gerçekleştireceğiz.  Sizi buradan alalım :  https://adwords.google.com

Adwords sayesinde hangi kelime ne kadar aranmış ve SEO açısından rekabet düzeyi daha yüksek görebilirsiniz. Bu konuyu sizlere ayrıntılı olarak farklı bir başlıkta açıklamıştım : Blogger Anahtar Kelime Belirleme >>. Anahtar kelime belirme başlığında ki Adwords kullanımı inceleyerek ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız.





Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger