Link Takası ve Zararları

SEO - Link Takası
SEO - Link Takası

Blogger ve farklı site sahiplerinin birbirine destek olmak , ziyaretçi trafiğini artırmak ve SEO yönünden katkı sağlamak için uyguladığı stratejilerden biri karşılıklı olarak birbirlerine link vermek. Webmaster Terimleri içerisinde bu çeşit bir çalışma Link Takası olarak bilinir. Bir çok kullanıcı link takasını bir çok yönden yararlı görse de bilinenin aksine link takası size SEO yönünden başarı getirmez aksine ısrarlı şekilde benzer bir çalışma Google Arama Motoru sıralamasında geri dönüşümsüz olarak geri plana itebilir. Çok uzun zamandır SEO çalışması yapanlar bunun farkında olsa da son zamanlar da bir çok takipçiminde buna benzer çalışmalar yaptığını gördüğüm için bu tarz bir çalışmanın zararlarını size açıklamaya çalışacağım.

SEO konusunda üst sıralara tırmanmak isteyenlerin ilk başvurduğu yöntem Backlink. Google hala backlinklere değer veriyor fakat eskisi kadar etkisi görülmeyen backlinkler hakkında da çeşitli yatırımlar yapılmış. Google, algoritması organik olamayan backlinkleri algılamak için özelleşmiştir ve Link Takası sistemini iki webmaster'ın arama motoru algoritmasını yanıltmaya yönelik bir hareket olarak algılar.

Özetlemek gerekirse iki sitenin birbirine karşılıklı Link vermesi Google algoritmasının gözünden kaçmaz ,  karşılıklı verilmiş linklerin sitenin SEO puanını artırmakta kullanılmaz. Bu linkler değerlendirilmeye alınmaz. Bu sebeple karşılıklı link takası yaparak SEO puanımı yükselteyim düşünceniz olmasın. Sponsor kutularının da Google tarafından link takası olarak görüleceğini unutmayın. Bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız SEO yönünden bir katkı beklemeyin.

Ayrıca unutmamanız gereken Google'ın sevimsiz bulduğu bir davranışı sürükle olarak tekrarlamak kısa süre sonra farklı arama motoru filtrelerine ve benzer şekilde davranan Google cezalarına yakalanmanıza neden olacaktır. Link takası,sponsor kutusu değişimi ya da karşılıklı tanıtım yazısı gibi yöntemleri kullanırken dikkatli olun ve alabileceğiniz cezaları gözden kaçırmayın.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger