Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - I

Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - I
Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - I

Facebook EdgeRank değerinin günlük paylaşımlarda ki etkisini ve algoritmik olarak çalışma prensibini önce ki iki konuda sizler için değerlendirmeye çalıştım.

Şimdi gelelim yüksek sayıda ziyaretçi elde etmemize olanak verecek ve internet üzerinden pazarlama ağı kurma konusunda bize yardımcı olacak Facebook paylaşımlarının daha fazla kişiye ulaştırılmasına , özetle Facebook EdgeRank artırmaya. Daha fazla kişi ile etkileşim kurmamızın tek yolu değeri algılayarak üzerine mantıklı yatırımlarda bulunmamız. İlk olarak aklınızdan çıkarmamanız gereken Facebook EdgeRank değeri, PR değeri gibi uzun zamanda değişim gösteren bir değer değildir. Her paylaşımınız için hesaplanır. Bu hızlı değişimi kabullenip yönümüze devam edelim.  Facebook EdgeRank  değerini belirleyen üç unsuru daha önce ki yazımda açıklayarak sizlerle paylaşmıştım :  Facebook EdgeRank Belirleyici Unsurlar >>

EdgeRank değeri üzerine çeşitli yöntemler ile yatırım yaparak gönderilerin daha fazla kişiye ulaşmasına sağlayacağız.

Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - I
Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - I

Time Decay bölümü özellikle önemli bir alan. Sayfanızda geçirilen süreye bağlı olarak bir değerlendirme sunuyor. Çoğu kişi sayfayı beğendikten sonra tekrar sayfayı ziyaret etmiyor sadece paylaşımları görüp etkileşime geçiyor. Sayfada zaman geçirilmiyor oluşu ciddi anlamda EdgeRank düşüşüne neden oluyor. Bunun ile baş etmek için Facebook sayfanızda zaman geçirilmesini sağlamalısınız. Kullanabileceğiniz en etkili strateji Facebook sayfalarının farklı özelliklerini kullanmak. Belirmeden geçemeyeceğim bir video paylaştınız ve kişi ekranında görerek bu videoyu izledi. Bu sizin sayfanıza katkı sağlamaz. Sayfanın uzantısına girerek izlemeli , bu sebeple video paylaşayım bol zaman geçirsinler fikrin de olmayın.

  1. Facebook EdgeRank - Time Decay Çalışmaları 

  • Kullanıcı Gönderilerine İzin Verin : Facebook sayfa ayarlarında kullanıcı gönderilerini yasaklamayın, sayfanın sağ yanında kullanıcı gönderilerinin bulunduğu bir alan olacak mümkün mertebe bu alanı soru cevap şeklinde kullanmaya özen gösterin bu sayede kullanıcılar sayfanıza girerek zaman geçirecektir. 

Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - I
Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - I
  • Not Gönderilerini Kullanın : Facebook sayfalarınızda bulunan notlar kısmını kullanmaya özen gösterin. Notlar özelliğini paylaşarak kullanıcıların Facebook sayfanızda daha fazla zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. Böylece Facebook EdgeRank değeriniz yükselecek ve paylaşımlarınız daha fazla kişiye ulaşacaktır. 
Bu iki özellik ile sabit takipçileri Facebook sayfasında daha fazla zaman geçirmeye teşvik edebilirsiniz.

Facebook EdgeRank Yazı Dizisi :
  1. Facebook EdgeRank Nedir ? Etkileri Nelerdir >>
  2. Facebook EdgeRank Belirleyici Unsurlar >>
  3. Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - I >>
  4. Facebook EdgeRank Yükseltme Yöntemleri - II >>

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger