Blogumu Alan Adına Taşımalı Mıyım ?

Blogumu Özel Alan Adına Taşımalı Mıyım?
Blogumu Özel Alan Adına Taşımalı Mıyım?

Blogger domain yönlendirme konusunda bir çok içeriği bu hafta sizlerle paylaştım. Şimdi ise Blogger sitelerinizi alan adı alarak yönlendirmeniz size ne gibi avantajları beraberinde getirir bu konuya değinmek istiyorum.

Domain edinme fikrine sahipseniz daha önceki yazılarımı okumanızı tavsiye ederim.

Domain konusunda dikkat etmeniz gerekenler : Blogger Domain Seçimi Yaparken Dikkat Edilecekler >> 
Domain seçimini doğru bir şekilde gerçekleştirmek : Doğru Domain Seçimi ve Seo >>
Yönlendirme sonrası yaşanacak teknik işlemler : Domain Yönlendirme Sonrası Yaşanacaklar >>
2013 yılı ile değişen domain yönlendirme sistemi : 2013 Domain Yönlendirme ( Yeni Sistem ) >>   
Domain sonrası yaşanacak sıkıntıları ortadan kaldırmak için : Domain Yönlendirme Sonrası Yapılması Gerekenler >> 

Blogger Domain Edinmenin Avantajları 

  • Blogger Domain / Alan Adı Yönlendirmenin Seo Etkisi : 

Alan adı / domain satın aldığınızda Blogspot uzantılı alan adınıza oranla daha kısa bir alan adına sahip olursunuz bu size seo yönünden olumlu etki yaratacaktır.

Domain sahipleri bir çok firma tarafından indexlenir ve sizden habersiz olarak listelenir bu size fazladan backlink sağlar. Blogspot uzantılı siteler bu imkana sahip değildir.

  • Blogger Domain / Alan Adı Yönlendirme ve Blog İle Para Kazanma 

Sizlere bloglarınız ile para kazanabileceğiniz yöntemlerden bahsetmiştim : Link Satışı , Tanıtım Yazısı Satışı , Sponsor Alanı Satışı vs.

Bu gibi imkanlardan faydalanmak istiyorsanız alan adına sahip olmanız size avanta sağlayacaktır. Çoğu zaman tanıtım yazısı , sponsor alanı , link satışı ile size maddi getiri sağlayacak firmalar ve diğer site sahipleri bir alan adına sahip olmanızı şart koşar.

  • Blogger Domain / Alan Adı Yönlendirme ve Teknik Kazanımlar 
    • Blogger Kotaları :

Blogger üzerinden yayın yaparken sizi zorlayacak özel bir durum hesapların belli bir kotaya sahip olmasıdır. Özellikle sık fotoğraf paylaşanlar Blogger kotalarında sorun yaşayabilir. Kotalarla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız : Blogger Kotaları ve Çözüm Yolları >> 

Blogger alan adı yönlendirmesi gerçekleştirmenin en kolay yolu Blogspot sisteminden yararlanmaktır. Sistem içerisinde yönlendirme size fazladan alan yaratır. Godaddy alan adınızla bağlantılı olacak  kişisel bir fotoğraf albümü oluşturup resimleri blogunuzda kullanabilirsiniz.
    • Blogger Profosyonel E- Mail Hizmeti
Blogger hesaplarınız için Blogspot sistemi üzerinden domain / alan adı yönlendirme işlemi gerçekleştirirseniz, siteniz üzerinden bağlantılı mailler oluşturabilirsiniz. örnek : admin@bloggerdersleri.com
    • Blogger Subdomain Kullanımı
Blogger hesaplarınız için Blogspot sistemi üzerinden domain / alan adı yönlendirme işlemi gerçekleştirirseniz, subdomainler oluşturabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse benim sahip olduğum subdomainler : http://temalar.bloggerdersleri.com/ ,  http://demolar.bloggerdersleri.com/

Eğer sebepler sizi tatmin edici boyuttaysa bir alan adı satın alabilirsiniz. Eğer ilerleyen dönemlerde domain alırım düşüncesindeyseniz kesinlikle bu fikirden vazgeçin. Yönlendirme ardından siteniz değer kaybı yaşayacaktır bu sebeple bir domain edinmek istiyorsanız bunu blogunuzun ilk günü yapın. Özellikle tanıtım yazısı , link satışı, sponsor alan satışı ile maddi kazanç sağlamak istiyorsanız alan adı satın almanız sizin için şarttır.




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger