SEO Yarışmaları Nedir ? - Neden Düzenlenir ?

SEO Yarışması Nedir ? , Neden Düzenlenir ?
SEO Yarışması Nedir ? , Neden Düzenlenir ?

Webmaster terimleri başlığında çeşitli forumlarda ve sitelerde rast gelebileceğiniz SEO yarışmaları kavramından bahsetmek istiyorum.  İncelemeniz için öncelikli olarak sizlere şu an var olan bir SEO yarışmasının linkini vereyim : http://www.r10.net/seo-yarismasi/1050939-3375-tl-odullu-seo-yarismasi.html  Görüldüğü gibi kullanıcı toplamda 3375 TL dağıtmayı vaad ettiği bir SEO yarışması düzenlemişir

SEO yarışmaları nedir ? SEO yarışmaları oldukça basit bir mantık üzerine kurulu kısa vadeli yatırım araçlarıdır. Bir takım kurallar çerçevesinde Webmasterler belli kelime grubu adına siteler açarak aralarında yarışırlar. Örnek olarak '' Sicilya tatili ''  kelimesi ele alalım. Yarışma kurallarına uygun olarak hazırlanan siteler açılar çeşitli içerikler ile beslenir ve Sicilya Tatilleri konusunda arama motoru sıralamasında üst sıralamalara tırmanmaya çalışır. Yarışmaya katılan kişiler SEO becerilerini göstererek ödül için birbirleri ile rekabet eder. Belirlenen süre sonunda Google Arama Motoruna Sicilya Tatili kelimesi yazılır ve yarışmaya katılan kişilerin kaçıncı sıraya tırmandığı tespit edilir. Arama motoru sıralamasında en yukarı yer alan kişi yarışmayı kazanmış sayılır. Kurallara göre ise ödüller değişebilir kimileri sadece birinci için ödül verirken kimi zamanlar ilk 3 yada ilk 5 de yer alan herkes ödüllendirilir.

Örnek olarak gösterdiğim SEO yarışması iki etaptan oluşuyor ve ikisini de en iyi şekilde bitiren webmaster toplamda 1400 lira kazanıyor. Yarışma süresi ise 1 ay.

Yarışmayı neden düzenliyorlar konusuna gelecek olursak. SEO konusunda en etkili çalışma backlinklerdir ve yarışma sonunda yarışmayı düzenleyen kişiler, yarışmaya katılan tüm kullanıcıların sitelerini alır. Belli kelime grupları için uzman kişilerin çalıştığı bu siteler farklı sitelere backlink desteği vermek konusunda kullanılır. Böylece iki taraflı içinde karlı bir yatırım olur. Sizde SEO becerilerinizi test etmek istiyorsanız SEO yarışmalarına katılıp şansınızı deneyebilirsiniz.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger