Visual.ly İstatistiki infografik Oluşturmak

Visual.ly İstatistiki infografik Oluşturmak
Visual.ly İstatistiki infografik Oluşturmak

Blog ve site sahipleri son günlerde her türlü bilgi birikiminin çeşitli infografik ile sunulduğunu fark etmiştir. Özetle bilgi ve grafiğin birlikteliği.Bir çok site hazır infografikler sunmanıza izin verecek şekilde özelleşmeye başladı. Yakın zamanda online olarak infografik oluşturabileceğiniz siteler hakkında bir yazı hazırlayacağım fakat bu gün size oldukça keyifli bir istatistik hizmet sunan visual.ly sitesini tanıtacağım.

Sistem bize ne yarar sağlayacak diyorsanız hemen örneğini gösterelim. Aşağıda ki infografik kayıt olduğum sitenin istatisiki bilgisini infografik olarak her hafta mailime gönderiyor. Bunu isterseniz sitenizin durumunu algılamak için kullanırsınız isterseniz ziyaretçileriniz ile paylaşmak için hoş bir görsel olarak değerlendirirsiniz. Sisteme kayıt olamk için buradan buyurun : https://create.visual.ly/graphic/google-analytics 

Yazınıns sonunda ne şekilde üye olabileceğinizden bahsedeceğim şimdi inforafiğe göz atalım. Malesef tamamen İngilizce olarak sunulan bir güzellik.



Visual.ly Haftalık İnfografik Örneği 


Pageviews : Haftalık olarak sitenizde ziyaret edilen sayfa sayısını size sunar.  Gördüğünüz gibi kayıt olduğum sitenin haftalık sayfa gösterim sayısı bu hafta 9.293 adet. Geçen haftaya göre %3.77 oranında bir düşüş yaşamışım.

Visitors : Bu kısımda ise blogunuzu ziyaret eden kitlenin ne kadarının sadık ziyaretçiler ne kadarının yeni ziyaretçiler olduğunu görüyoruz. Ayrıca ayrı ayrı yaşanan değişimlerde gösterilir. %8.45 oranına yeni ziyaretçi ve %3.53 oranında sadık ziyaretçilerimde artış yaşanmış.

Engagement ve Social : Sitede geçirilen süreyi ve Faceebook, Twitter  üzerinen gelen ziyaretçi kitlesini görebiliyorsunuz. Bu bölümde sosyal medya trafiğinize dair bir istatistikte göreceksiniz.

SEO :  Gelen ziyaretçilerin arama motorlarınan gelme oranlarını listeler. Kayıtlı olan site %4 olan şekile düşüş yaşamış.

Visual.ly Kayıt

visual.ly sitesine Facebook ile giriş yapabilirsiniz. Ardından https://create.visual.ly/ adresine girerek Start Now sekmesine tıklayın. Ardından tekrar sizi bir uyarı mesajı karşılayabilir bu kısmıda Start Now diyerek geçin.


Ardından Google hesabınıza erişim izni istenecektir. İzni verip yolunuza devam edin.


Artık tüm işlemleri tamamladınız. Site istatikleriniz infografik olarak kayıtlı olan mail adresinize gönderilecektir.

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger