Ücretsiz SEO Araçları

Ücretsiz SEO Araçları
Ücretsiz SEO Araçları

SEO konusunda bir çok yatırım yaptıktan sonra sitenizin durumunu sık sık denetlemelisiniz. Bu konuda bir çok amatör yardımcı bileşen varsada ben size dünyanın en ünlü firmalarının sunduğu hizmetlerden bir kaçını tanıtmak istiyorum. Bir çoğu ücretli olarak çalışıyor fakat firmaların tanıtım amacı ile sunduğu ücretsiz hizmetlerden faydalanarak blogunuzun durumunu analiz edebilirsiniz. Böylece çalışmalarınızın ne derecede başarılı olduğunu algılayıp bu duruma göre yatırım yapacağınız bölümü belirleyebilirsiniz.

Dikket etmeniz gereken en önemli ayrıntı her firmanın ücretsiz kullanıcılar için farklı tipte hzmet sunmasıdır. Bir firmada daha kaliteli bir backlink içeriği sunulurken diğer bir adres size sosyal medya başarılarınızı listeler. Analizler arasında fark olabilir doğru olan yüksek sayıda içerik sunandır.

1- Open Site Explorer : http://www.opensiteexplorer.org/

    Ücretsiz SEO Araçları
    Ücretsiz SEO Araçları

  • Open Site Explorer ücretsiz olarak backlink kontrolü yapabileceğiniz bir servis. Toplam link sayınızı ve link sayfalarını denetleyebilir , hangi sayfadan sitenizin hangi içeriğine link verilmiş görebilirsiniz. Ayrıca Open Site Explorer ücretsiz olarak domaininize ve sayfalarınıza belli bir puanı değeri biçer. 

2 - Majestic SEO Site Explorer : http://www.majesticseo.com/

    Ücretsiz SEO Araçları
    Ücretsiz SEO Araçları

  • Backlink analizleri konusunda oldukça faydalı veriler sunan bir şirket. Ayrıca size Citation Flow, Trust Flow gibi iki önemli değer, sunar backlink yada tanıtım yazsısı satışı sırasında bu değerlerinize dikkat edilebilirsiniz. Kaç domain size link verdi kaçı farklı iplerde barındırılıyor tespit etme imkanınız mevcut. 

3 - Ahrefs Site Explorer : https://ahrefs.com/

    Ücretsiz SEO Araçları
    Ücretsiz SEO Araçları

  • Üye olmadan günde 5 ücretsiz , üyelik ile 15 sorgulama yapabileceğiniz Ahrefs genel anlamda bir backlink profilini sizlerle buluşturuyor. Hangi domainden kaçar tane backlink edindiğiniz sorgulama imkanına sahipsiniz.  


4 - Link Diagnosis : http://www.linkdiagnosis.com/

    Ücretsiz SEO Araçları
    Ücretsiz SEO Araçları

  • Farklı tonda sıralama sistemi ile sizlere link veren siteleri ve hangi kelimeler üzerinden link verildiğini sunar. Özellikle hangi kelimeler üzerinden link verildiğini takip etmeniz yararlı olacaktır böylece sitenize referans olan kelimeler havuzunu algılayabilirsiniz. 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger