Blogger Yandex Kayıt Ve Yandex Sitemap Oluşturma

Yandex Arama Motoruna Kayıt ve Sitemap Oluşturma
Yandex Arama Motoruna Kayıt ve Sitemap Oluşturma

Yandex , Türkiye piyasasına ciddi reklam geliri ile girmiş olsa da Türk piyasasında çok etkili olamadı . Webmasterlar hit gelmiyor diye çokta fazla Yandex'e ilgi duymamış durumda ise de blogunuzun Yandex tarafından indexlenmesi siteniz için ekstra değer sağlayacaktır . Sitemap kaydınızı yaptırmanız yandex'e hızlı bir giriş yapmanızı sağlayacaktır. Blogger hesaplarınızla sitemap ayarlaması yapmanız için öncelikle kayıt olmanız gerekiyor.

  • Yandex Arama Motoruna Kayıt Olma 

Kayıt yaptırmak için Yandex'in kayıt olma sayfasını ziyaret ediyoruz sizi şöyle alalım : Yandex Kayıt Olma . Gerekli alanları doldurduktan sonra ilk gerçek formumuzu doldurmaya başlayıp Yandex imkanlarından faydalanmaya başlayabiliriz.

Yandex Arama Motoruna Kayıt Olma
Yandex Kayıt Olma Formu

  • İşlem ardından Yandex son olarak sizden doğum tarihinizi ve cinsiyet bilgilerinizi isteyecek.

Yandex Arama Motoruna Kayıt Olma
Yandex Arama Motoruna Kayıt Olma Formu

  • Doğum tarihimizi ve cinsiyetimizi girdikten sonra Çalışmaya Başla Tuşuna basarak Yandex'in site sahipleri için sağladığı imkanlardan faydalanmaya başlayabiliriz. 

Yandex Webmaster Paneli
Yandex Webmaster Paneli
  • Öncelikle yapmamız gereken sitemizi Yandex Arama Motoruna site ekle sekmesini kullanarak kayıt etmek. 


Yandex Site Ekleme Paneli
Yandex Site Ekleme Paneli
  • Yeşil site ekle sekmesine tıkladıktan sonra sizden isteyeceği , size ait olan blog/internet sitesinin adresi. Blog adresimizi girerek kayıt et butonuna tıklıyoruz. 

Yandex Site Ekleme
Yandex Site Ekleme 
  • Son olarak Yandex sitenizi doğrulamanızı rica edecektir. Sitenizi doğrulamak için bir iki seçenek sizlere sunuyor bunlar içerisinde Blogspot çatısında bulunanlar için en ideali Meta ile tanımlama yapmaktır. Üst sekmeden meta formatını tercih ediyoruz ve Yandex bizi bir kod dizini sunuyor. 


<meta content='Siteniz İçin Özel Hazırlanmış Seri Numarası' name='yandex-verification'/> 

Yandex Onaylama Kodu
Yandex Onaylama Kodu

  • Kodumuzu kopyalayıp blogumuzun kod dizinini Tasarım > HTML'Yi Düzenle ve Widget Şablonlarını genişlet diyerek açıyoruz. 


Yandex Onaylama Kodu Yerleştirme
Yandex Onaylama Kodu Yerleştirme

  • Sitemizin kodlarına ulaştıktan sonra ise bize verdiği verification kodunu <Head> kodunun hemen sonrasına yapıştırıyoruz. 


Yandex Onaylama Kodu Yerleştirme
Yandex Onaylama Kodu Yerleştirme

  • Kodu yerleştirdikten sonra  sonra Blogger panelimizden son değişikleri kaydediyoruz ve Yandex'e geri dönerek denetle sekmesine tıklayıp kaydımızı tamamlıyoruz artık Yandex Arama Motoruna kayıtlıyız. 

  • Yandex Sitemap Oluşturma 


Yandex Sitemap Ekleme Paneli
Yandex Sitemap Ekleme Paneli
Yandex ekranın en sol tarafında bulunan menüden öncelikle İndeksleme Ayarı kısmına geliyoruz ardından açılan yeni menüde Site Haritası ( Sitemap ) Dosyaları kısmına tıklıyoruz. Yandex bize url olarak blogger tabanlı sitemizin mapini nerede bulabileceğimizi soruyor. 

Yandex Sitemap Ekleme
Yandex Sitemap Ekleme
İşte blog kullanıcıların sitemaplerinin bulunduğu adres : http://blogger-hakkinda.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=updated

Bu linki alıp kırmızı ile işaretlenmiş bölümü kendi blog sitenizle doldurarak ekle sekmesine basıyorsunuz ve artık siteniz yavaş yavaş Yandex tarafından indexlenmeye başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun. 

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger