Blog ile Para Kazanmak - Sponsorluk Alanı Satışı

Blog ile Para Kazanmak - Sponsorluk Alanı Satışı
Blog ile Para Kazanmak - Sponsorluk Alanı Satışı

Blogger kullanıcıları bir çok farklı yöntem ile emeklerinin karşılığını maddi olarak kazanca dönüştürebilirler. Bu yöntemleri sizler için Blog İle Para Kazanma >> başlığında toplamaya çalışıyorum. Bu yöntemlerden bir tanesi ise blogunuzda sponsor alanı oluşturarak farklı sitelerin yada platformların reklamlarını göstermek.

Blogger için sponsor alanı oluşturmak istiyorsanız şöyle buyurun : Blogger Sponsor Alanı Oluşturmak >> 

Sponsorluk alan satışı bir yönü ile link satışına oldukça benzer. Öncelikle maddi kazanç elde edeceğiniz sponsor reklamları neden size versinler bu sorunun iki cevabı verelim.

1 ) Backlink Kaynağı : Sitenize sponsor alanı olarak reklam verecek kişiler kaliteli bir backlink çıkışı elde etmek isterler.

2 ) Ziyaretçi Kaynağı  : Sponsor reklamları genel olarak benzer içerik olan sitelere alakalı ziyaretçi edinmek için verilir. Kampanyalarını duyurmak yada sitesine ziyaretçi çekmek isteyenler bu yöntemi tercih eder. Link satışı yaptığınızda sitenizden link satın alanlar sizin ziyaretçi göndermenizi beklemez  fakat sponsor link alanların sizden ziyaretçi beklentisi vardır.

Sponsor Reklam İçin Talep Edeceğim Ücreti Ne Belirler  ?
  • Sponsor reklam alabilmek için öncelikle bir domaine sahip olmanız gerekir. Blogspot uzantılı sitelerden link satmak oldukça zordur. 
  • Sponsor reklam verilirken yüksek seo puanı değerine sahip siteler tercih edilir. Alexa Rank , PageRank , Trustrank reklam alıp alabileceğinizi ve alacağınız reklamdan elde edeceğiniz tutarı belirlemede etkendir.  Sitenizin DMOZ kaydına sahip olması ise diğer bir artı noktadır. 
  • Ziyaretçi sayısı da reklam alıp alamayacağınızı ve alacağınız reklamdan ne kadar kazanacağınızı belirler.
Eğer sponsor link satışı ile maddi kazanç elde etmek istiyorsanız herşeyden önce kaliteli seo puanlarına sahip olmanız gerekir. Alexa Rank, PageRank ve TrustRank değerleriniz ne kadar yüksekse yayınlayacağınız reklam için o kadar yüksek ücret talep edebilirsiniz.  Ziyaretçilerinizin fazla olması ise diğer önemli bir etkendir. 

Siteme Sponsor Reklam Verecek Kişileri Nereden Bulabilirim ?

Blogunuza  reklam almak için Webmaster forumlarını kullanabilirsiniz.

http://wmaraci.com/forum/
http://www.r10.net/index.php
http://www.webmastersitesi.com/index.php

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger